2013. május 24., péntek

#34. Kritika - This is just a simple case...or not?

Cím: This is just a simple case..or not?
Link: http://dorina-b-watsonblogja.blogspot.hu/
Író: Dorina B.

Jennii.:
Kinézet.:
Igazból bajom nincs vele, csak mivel a fejlécet nem jeleníti meg így olyan hiányosnak, üresnek tűnik az egész.
Nem tudom, hogy az én gépem hibája vagy a feltöltés során lépett közbe valami probléma, de próbáld meg még egyszer feltölteni.
Szerintem az "Online" modult tedd lejjebb és az oldalmegjelenítést pedig feljebb.
A színek passzolnak a sztori hangulatához.
Pontozás.: 5/4.5

Sztori.:
A prológus jó lenne, HA! nem lenne ott az elején az a kis előszó. A prológusnak elég komoly szerepe van és - szerény véleményem szerint - nem oda illőek ezek a kis "útravalók". De egyébként tetszik.
Fogalmazás hibák és helyesírási hibák előfordulnak itt is. Az első fejezetben kiakadtam a "gyors étterem" helyett a "gyors értelemben" kifejezésen.
Ha nem magyar szavakat használsz, akkor ügyelj arra, hogy jól írd le! Gondolok itt a Mc Donald's-ra.
Annyira részletesen leírsz mindent, hogy egy idő után kezd unalmassá válni. Például: Megnyomtam a gombot a liftben, elővett egy papírzacskót stb stb. Ezek nem színesítik a történetet, mert csupa olyan felesleges dolog, ami olvasót nem igazán érdekli, hiszen evidens hogyha beszállok egy liftbe meg kell nyomnom egy gombot. Persze a történetekben mindig van - és kell is lennie - felesleges dolgoknak de úgy érzem te ezt már kicsit túlzásba viszed.
A második fejezetben van egy hiba, miszerint először azt írtad, hogy a gyilkos a 2004-es királynőt veszi célba, majd Daisy a főnöknek már azt mondta a 2005-ös az új kiszemelt.
Én eddig egyetlen olyan bloggal találkoztam, ami hasonló kaliberű lett volna de azt hiszem a prológus vagy az első fejezet után törölte. Szóval örülök, hogy elküldted. Én kíváncsian várom mi lesz a folytatás.:)
Pontozás: 5/3.5


Fanniii.:
Kinézet.:
Nekem eléggé sötét. Oké, hogy a blog témája alapjában véve eltér a szokásostól és valamennyi titokzatosságot és rejtélyességet igényel, de lehet, hogy ez már túl sok. Valahogy próbálj frissíteni, hogy a fejléced is látható legyen, mert így üres az egész.
A "lélekszámláló" modult feljebb helyezném.
Pontozás.:5/4

Sztori.:
Alapjáraton egy rohadt jó sztorit kezdtél el írni. Tetszik, komolyan.
Csaupán néhány "gondom" akadt vele:
1. Helyesírás
Rengeteg elírásod van, ami puszta figyelmetlenség. Néhányszor olvasd át a fejezetet, mielőtt publikálod és hidd el nem lesz olyan baki, mint mondjuk; gyors értelemben a gyors étterem helyett.
2.A sok mellébeszélés, magyarázás.
Jó, hogy mindent részeletesen leírsz, így láthatjuk Te, hogyan képzeled a történetet. De néha már sok(k). Mindenki tudja, hogy be kell zárni az ajtót-kulcsra- ha elmegy otthonról. De mivel a fejezeteid majdnem teljesen ezekből a leírásokból és megmagyarázásokból áll. Így a blogod statikus. Egyáltlaán nem az a mozgalmas dolog, amire az ember számít, amikor benéz hozzád.
Hiányoltam az izgalmat, a cselekedeteket.
Pontozás.:5/3,5


Végleges értékelés.:

Kinézet.: 4,25
Sztori.: 3,25


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése