2013. május 24., péntek

#1. Info | #40. Kritika - I need a hero

Sziasztok!
Hát elérkeztünk a 40. kritikához, ami egyet jelent azzal, hogy elkezdünk indítani versenyeket és díjakat is fogunk osztogatni. A kerek szám vonz magával még néhány újdonságot, amit meg is osztunk most veletek.

Hónap blogja & Interjúk.
A hónap blogja mit is jelent? Hogy aktuálisak legyünk van az idei hónap, vagyis május. Azok a blogok esélyesek "Május blogjára", akik ebben a hónapban küldték be kritikára a történetüket.
Minden hónapban lesz egy határidő, ami a 25.-e lesz. Az eddig beérkezett blogok közül ki fogunk választani hármat, majd szavazásra fogjuk bocsájtani, hogy melyik is legyen a hónap blogja. (A szavazás 30.-31.-n fog lezárulni, hónaptól függ.)
A három jelöltet vagy chaten vagy kommentben fogjuk értesíteni arról, hogy bekerült az esélyesek közé.
Aki a legtöbb szavazatot fogja kapni az lesz a hónap blogja - mindaddig míg a következő hónapban meg nem lesz az újabb nyertes.
Illetve a hónap blogjának írójával szeretnénk majd készíteni interjúkat.
További részleteket a nyertessel fogunk megbeszélni.

                                                                                                                                                          

Cím: I need a hero - stay with me.
Link: http://www.elveszettvagyoknelkuled.blogspot.hu/
Író: RamonaCroatian.

Jennii.:
Kinézet:
Perfect. Ez az a szó, ami leírja hogy hogyan is néz ki valójában a blogod.
Amibe belekötök. Felesleges csinálni külön egy lapot a fejezeteknek, mikor van archivum az oldal sávban. Csak az egyik tartsd meg!
A prológus elé nem kell odaírni, hogy ez itt a prológus. Az olvasó is látja. Ha idegen, nem magyar szavakat használd, azt írd le helyesen. (Prológus-Thriler helyett az Trailer.)
Pontozás: 5/5

Sztori.:
Figyelj arra, hogy a zene azért nagyjából passzoljon a fejezet hangvételéhez. A prológus számomra kicsit szomorkásabb, viszont a dal - amit linkeltél hozzá - egy kicsit vidámabb. Én magam előtt egy boldog családot képzeltem el közben, nem pedig egy magányos lányt.
Nem ez az első blog, amiben a szülők autóbaleseten halnak meg, így úgy indultam neki, hogy semmi kedvem nem volt az egészhez. Aztán az első fejezet felcsigázott és gyorsan kattintottam is a másodikra. Először azt hittem, hogy az egyik 1D taggal kényszerült beszélgetni az eső alatt, de bele tettél egy csavart ami nagyon tetszett. Tetszik, hogy közben párhuzamban leírtad, hogy Harry mit gondol az egész balesetről.
Nekem eszméletlenül tetszik és várni fogom a folytatást.
Pontozás: 5/4.5

Egyéb: Ha a lapokon futtatod a fejezeteket, akkor figyelj arra, hogy minden fejezetet feltüntess. A lapon még csak az első fejezetig van feltüntetve, viszont már készen van a második is.
A másik. Komment határ? Miért?


Fanniii.:
Kinézet.:
Nem kicsit sok a kép, de ennek ellenére jó és szépen van összeszerkesztve.
Nem tudom, csak engem zavar az, hogy kiválasztotok egy szép-tényleg gyönyörű-betűtípust, és az "ő" "ú" "ű" betűket tök normálisan hozza ki? Esztétikátlan, oda nem illő és pocsék. Én ezen változtatnék. Bár lehet, hogy mindez csak nekem tűnt fel. Jenni említette a külön oldalt és a blogarchívumot. Szerintem is fölösleges mindkettő, bár a blogarchívum praktikusabb és jobb. Ha te is az utóbbit választod, akkor azt javaslom, hogy másfajta kinézete legyen az archívumnak, mert elég csúnyán néz ki így, inkább legyen fejezetekre lebontva. Nálad is ugyanaz a helyzet, mint az előző blognál a leíró részt abszolúte nem tagoljátok, de viszont a párbeszéd előtt kihagyjátok az egy sort.
Felesleges és mindenek előtt csúnya is.
Pontozás.:5/4

Sztori.:
Nagyon szépen fogalmazol, azonban a baleset, és a vele járó gondok és új ismerősök, híres de utált segítők a szokásos. De az viszont tetszik, hogy nemcsak a lány szemszögéből mutatod be a helyzetet, hanem Harry szemszögéből is. Én mindig jobban imádom a srácok szemszögéből íródó sztorikat. Oda kell nagy tudás és ihlet...hiszen akkor nem adod igazán önmagad.
Pontozás.:5/4

Külön.: Komment határ...MIÉRT?

Végleges értékelés.:

Kinézet.: 4,5
Sztori.: 4,25





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése