2013. május 20., hétfő

#31. Kritika - A special relationship

Cím.: A special relationship
Link.: http://bellaparkerslife.blogspot.sk/
Író.: Nikolett

Fanniii.:
Kinézet.:
Hát mivel nem látom a fejlécet, így nem alkotok róla véleményt. Valahogy frissítsd az oldalt, hogy azért előbb-utóbb látható legyen.
A prológus-még mindig- az egész sztorihoz kapcsolódik. Lényegtelen neki külön oldalt szánni, hiszen a prológus az alapja mindennek, egybe kell hogy legyen az azt követő fejezetekkel.
Pontozás.:5/4,5

Sztori.:
Helyesírási hibák!
Van helyesírás ellenőrző használd vagy olvasd át többször és majd te magad is észreveszed a hibákat. A prológusban engem ami elképesztően zavart.: "meglássátok"
Kijelentő módban nincs ilyen szó, csak: "meglátjátok".
Az meg, hogy odaírtad az első fejezet végére, hogy szerinted lapos lett.
Nem szabad!
Az olvasónak nem kell tudnia, hogy te bizonytalan vagy.
Ha neked nem tetszik? Ne tedd ki, hanem ülj rajta és gondolkozz, alakítsd.
Niki engem nagyon zavarnak ezek a helyesírási hibák és elírások.
De nem csak nálad van ez, másoknál. Ti nem szoktátok elolvasni a fejezetet mielőtt kiteszitek?  Csak én vagyok úgy, hogy minimum ötször átolvasom előnézetben? Csináljátok Ti is, és nem fogtok olyan hibát ejteni, hogy a reméltem szót 2 L-lel írjátok. És mindemellett feltétlenül figyelj az igeidőre  Egyszer jelenben máskor pedig múltban írsz. Erre is nagyon ügyelj!
Tagolj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azt hittem a harmadik fejezet folyamatos leírás, közbe kiderült, hogy be vannak ékelve a párbeszédek.
NEM SZABAD!!
Na, hogy végre rátérjek a sztorira, én már olvastam ehhez hasonló blogot, mikor az 1D normális suliba jár. Remélem te mutatsz valami újat.
Pontozás.:5/3

Jennii.:
Kinézet.:
A fejlécről én sem tudok mondani semmit mivel nem jeleníti meg.
Minden kint van a blogon aminek kint kell lennie. A lapokon, ha minden angolul van akkor a kritikákat is angolul írd (Critique). Összességében semmi probléma nincs vele.
Pontozás.: 5/4.5

Sztori.:
A prológus külön bejegyzésben is le van írva és egy oldalon is. Ennek semmi értelme. Az új olvasó ha betéved a blogodra úgyis az elejéről kezdődik. Felesleges kétszer lírni. Az meg, hogy a prológust egybe vontad az első fejezettel. A prológus az egyik legfontosabb eleme a bolgnak. Ez igazán megérdemel egy külön bejegyzést.
Nekem furcsa kicsit, hogy a prológus egyik részében Bella szemszögéből írsz aztán átváltasz írói szemszögre.
Nagyon fontos, hogy a párbeszédeket ne úgy építsd bele a szövegbe, mint ha annak semmi jelentősége nem lenne. Minden egyes párbeszéd kezdetét új sorba KELL írni, mert így teljesen összefolyik az egész. Zavaró.
Az egész ismét egy sablon. Anyu vagy - jelen esetben - apu új munkája miatt teljesen más helyre költöznek, új suli. Véletlenül pont az a suli ahová az 1D is jár.
A fogalmazásra figyelj, mert némelyik mondat értelmetlen. Hogy hozzak példát.: (...) nem beszél valami tisztán, pedig ahoz képest, hogy 2 éves. Na már most helyesen ez így lenne.: (...) nem beszél valami tisztán, ahhoz képest, hogy már két éves. A számokat is betűvel írd ki.
A fogalmazásodon van még mit javítani. Be tudhatjuk ezt annak, hogy még nem vagy olyan tapasztalt vagy nem tudom. De mindenképp figyelj. Sok a miután a mondatok elején.
A helyesírási hibákra is figyelj, azért van a helyesírás ellenőrző, hogy használjuk.
Igeidőkre figyelj. Ha múltban kezdesz el írni, akkor ne térj át jelenre. Néhány képet - például a második fejezetben a repülős gif - feleslegesnek tartok. Persze szép gif, de semmi jelentősége nincs. Írtad a blog elején, hogy tárágr kifejezések is elő fognak fordulni a blogban. Akkor ne csillagozd ki őket. A könyvekben is ki vannak írva; nincsenek cenzúrák. Az ilyen #se dolgokat pedig hanyagold.
Pontozás.: 5/3

Végleges értékelés.: 

Kinézet.: 4.5
Sztori.: 3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése